Overijssel

Adviseur Financiën

Functie omschrijving

Let op

Omdat de inhoud van deze opdracht een verhoogd risico met zich brengt voor de arbeidsrelatie/verhouding van de Opdrachtgever naar een zzp’er toe (indicatie: schijnzelfstandigheid/arbeidsovereenkomst), is het niet mogelijk om deze opdracht als zzp’er uit te voeren. Zzp’ers hebben wel de mogelijkheid te kunnen reageren op de opdracht, maar wanneer de opdracht aan een zzp’er gegund wordt, dient hij/zij in dienst te gaan op detacheringsbasis om de opdracht uit te kunnen voeren.

Opdracht

Je bent een spil in het financiële beheer van onze gemeente en je draagt stevig bij aan een solide financiële basis waarop het bestuur weloverwogen beslissingen kan nemen. Van A tot Z coördineer je de planning- en controlcyclus van onze gemeente, waaronder de kadernota, begroting, jaarrekening en tussentijdse rapportages. Daarbij zorg je voor de tijdige en correcte oplevering van deze documenten die onderdeel zijn van de cyclus, zoals de programmabegroting en verantwoording. Dat doe je niet alleen, maar samen met onder andere de collega’s uit de verschillende clusters, de coördinatoren, de algemeen directeur en de portefeuillehouder financiën. Je bent hun sparringpartner als het gaat om financiële vraagstukken en ondersteunt hen bij het opstellen van financiële kaders en beleid.

Werkzaamheden

Je voelt je thuis in een organisatie waar verantwoordelijkheid en samenwerken hand in hand gaan. Je expertise ligt in de gemeentelijke financiën, en je bent een allround en handson adviseur die niet alleen kan adviseren, maar ook de handen uit de mouwen steekt als het gaat om de uitvoering van de planning- en controlcyclus. Als kartrekker van deze cyclus ben jij degene die het overzicht bewaart, prioriteiten stelt en belangrijke deadlines bewaakt. Met jouw drive en enthousiasme zorg je er samen met het cluster voor dat alles op tijd en volgens afspraak wordt opgeleverd. Durf jij buiten de gebaande paden te kijken, heb je gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en werk je graag samen? Dan zien we jouw reactie met interesse tegemoet.

Functie eisen (1) en -wensen (•)

Eisen:

  1. Aantoonbaar afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau
  2. Minimaal 3 jaar aantoonbarewerkervaring in de afgelopen 15 jaar als allround adviseur financiën binnen een gemeente

Wensen:

  • Aantoonbare werkervaring met het zelfstandig opstellen van planning en control producten
  • Aantoonbare werkervaring met concernbrede financiële advisering
  • Aantoonbaar afgeronde opleiding op hbo-bachelor niveau richting finance & control
  • Bereid 50% van de tijd werkzaam te zijn op locatie in Ommen

Algemeen

Heb je interesse in deze functie?
Reageer dan via de website van www.zuidprofs.nl voor de meest uitgebreide terugkoppeling.
En let op, want voor onze functies geldt:
  • De meeste functies zijn tijdelijke functies voor een langere periode. Soms met uitzicht op vast.
  • ZZP is niet altijd mogelijk.
  • Goede beheersing van het Nederlands is voor alle functies vereist
  • Ervaring bij een overheidsorganisatie is een grote pré, soms een eis.
  • We ontvangen graag jouw CV in het Nederlands, liefst in Word format.
  • Vermeld je functies en werkzaamheden inclusief jaartallen en maanden, meest recente bovenaan.

Locatie

Overijssel

Je kunt reageren tot

01.11.2024

Contactpersoon

Robot

Benieuwd?

Meer weten over ZuidProfs? Over de manier waarop wij de beste kandidaten vinden voor je vacature? Of wat je mogelijkheden zijn als je via ZuidProfs aan het werk gaat?

Neem contact op