Noord-Holland

Afdelingsmanager Interne Dienstverlening

Functie omschrijving

Opdracht

De gemeente Hilversum is op zoek naar een interim afdelingsmanager die samen met de ruim 150 collega’s van de afdeling Interne Dienstverlening de dienstverlening op het gebied van ICT & informatievoorziening, facilitair, belastingen en secretariële ondersteuning vormgeeft. Daarnaast zien wij voor deze interim manager een rol als kwartiermaker op het gebied van het integratieproces ICT en huisvesting in relatie tot de verwachte samenvoeging met gemeente Wijdemeren.

Verantwoordelijkheden

Leidinggeven

Je geeft leiding aan het managementteam van de afdeling Interne Dienstverlening. In die rol ben je een goede sparringpartner voor de 6 teammanagers. Je zorgt samen met het MT voor de integrale dienstverlening van de bedrijfsvoering processen, het implementeren van nieuw beleid, het delen van interne en externe signalen en het bepalen van een heldere visie en sturing op de doelen van het afdelingsplan. Je houdt grip op de bedrijfsvoering. Je pakt jouw aandeel in het tot stand brengen van de P&C producten. Je bent eindverantwoordelijk voor de kwaliteit van de uitvoering van de afdeling vanuit het afdelingsplan 2025 en het beheer van het toekende budget en formatie.

Strategisch Adviseur

Als teamlid van het concernmanagementteam denk je breder dan vanuit je eigen afdelingsverantwoordelijkheid en ben je ook strategisch adviseur van de directie. Je stuurt op domein overstijgende opgaven zoals huisvesting en digitalisering. Je legt dwarsverbanden en zorgt voor integraliteit in aanpak en besluitvorming richting bestuur. Je houdt de concernvisie en kernwaarden scherp voor ogen en je toont verbindend vermogen tussen de stip op de horizon en de praktijk van alledag. Daarnaast ben je drager van de lerende organisatie, laat je zien hoe je omgaat met “fouten” en hoe hiervan geleerd kan worden voor een volgende keer.

Kwartiermaker

In je rol van kwartiermaker vragen we van je om voorbereidingen te treffen ten aanzien van de samenvoeging met de gemeente Wijdemeren op de bovengenoemde bedrijfsvoering onderdelen waaronder de ICT en huisvesting component.

Afdeling Interne Dienstverlening

De afdeling Interne Dienstverlening staat paraat om ondersteunende diensten te verlenen aan de gehele organisatie en het bestuur. Dit omvat contractmanagement en de uitvoering van wettelijke taken, zoals het jaarlijks voorzien van objecten van juiste adresgegevens en WOZ-waarde. Daarnaast speelt de afdeling een rol in het heffen, innen, en invorderen van lokale belastingen.

Interne Dienstverlening verzamelt en publiceert ook informatie over de stad op digitale kaarten en datamodellen. De afdeling zorgt voor geautomatiseerde informatievoorziening, werkplekken, en informatiebeheer. Dit omvat organisatie-breed beheer van contracten gerelateerd aan informatievoorziening, ondersteuning van gebruikers via een servicedesk, en het toetsen en adviseren over informatiebeveiliging en privacy. Ook biedt Interne Dienstverlening de secretariële ondersteuning aan het gehele management en het College.

Teams

De afdeling Interne Dienstverlening omvat 6 teams, te weten: Informatiemanagement, ICT, Business IT ondersteuning, Bedrijfsondersteuning, Gegevenshuis (Belastingen en Geo) en Facilitair.

Functie eisen (1) en -wensen (•)

Eisen:

  1. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als (interim)afdelingshoofd binnen een overheidsorganisatie
  2. Afgeronde opleiding op minimaal Hbo bachelor niveau

Wensen:

  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als afdelingsmanager van een afdeling met meer dan 100 medewerkers binnen een gemeente met + 75.000 inwoners (30 pnt)
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar in de rol van strategisch lijnmanager en opdrachtgever op het gebied van ICT (30 pnt)
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar in de rol van strategisch lijnmanager en opdrachtgever op het gebied van huisvesting (20 pnt)
  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de rol van (project)manager met de integratie van ICT systemen bij fusies/samenvoegingen van organisaties (20 pnt)

Algemeen

Heb je interesse in deze functie?
Reageer dan via de website van www.zuidprofs.nl voor de meest uitgebreide terugkoppeling.
En let op, want voor onze functies geldt:
  • De meeste functies zijn tijdelijke functies voor een langere periode. Soms met uitzicht op vast.
  • ZZP is niet altijd mogelijk.
  • Goede beheersing van het Nederlands is voor alle functies vereist
  • Ervaring bij een overheidsorganisatie is een grote pré, soms een eis.
  • We ontvangen graag jouw CV in het Nederlands, liefst in Word format.
  • Vermeld je functies en werkzaamheden inclusief jaartallen en maanden, meest recente bovenaan.

Locatie

Noord-Holland

Je kunt reageren tot

01.11.2024

Contactpersoon

Robot

Deel deze vacature
Maak jobalert
Vacature details
Match criteria
  • Noord-Holland
Werkervaring
  • 2 - 5 jaar
  • 5 - 10 jaar
  • 10 jaar of meer
  • Projectbasis
  • Interim
  • 32 uur
  • 36 uur of meer
Heb jij interesse?
Pitrick Barendse
Mobiel: (06) 5086 0318

Benieuwd?

Meer weten over ZuidProfs? Over de manier waarop wij de beste kandidaten vinden voor je vacature? Of wat je mogelijkheden zijn als je via ZuidProfs aan het werk gaat?

Neem contact op