President Kennedylaan, 923, 1079MZ, AMSTERDAM

Data engineer

Functie omschrijving

Opdrachtomschrijving

Het datateam Basis- en Kernregistraties (BenK) is verantwoordelijk voor het ontsluiten en beschikbaar stellen van gegevens uit de Basis- en Kernregistraties aan alle type afnemers; zowel interne gebruikers van de gemeente Amsterdam als burgers en/of externe klanten en leveranciers. Deze afnemers gebruiken deze essentiële data van de basis- en kernregistraties in hun standaard werkprocessen.

Je werkt in een multidisciplinair Agile/Scrum team, in een moderne DevOps omgeving.

Afhankelijk van het thema, bestaat een team uit Business Analisten, (data) engineers, Backend-developers een product owner en een scrum master.

Als Senior Back-end Developer zorg je, in samenspraak met je product owner, voor afstemming met de klant en je teamgenoten. Je geeft heldere en richtinggevende adviezen op het gebied van innovatie, ontwikkeling en onderhoud van de huidige applicaties.

Werkzaamheden

De werkzaamheden van de Senior Back-end Developer in het Datateam Basis- en Kernregistratie:

  1. Als onderdeel van het Programma “uitfaseren Makelaar Suite”, de aansluiting verzorgen van de Basisregistraties Handelsregister (HR) en Personen (BRP). Opstellen van nieuwe datamodellen, inrichten van een gegevensmagazijn en ontwerpen en implementeren van nieuwe data-producten voor deze registraties.
  2. Ontwerpen en implementeren van een nieuwe gemeentelijke notificatie service; het mogelijk maken dat de gemeente beter gebeurtenisgedreven (ook “event driven” genoemd) werkt.
  3. Bijdragen aan een optimaal beheer en onderhoud van de in MSAzure net ingerichte team-datavoorziening en aan het consolideren van het Dataplatform. Belangrijke doelen zijn het zorgen voor continuïteit van diensten en voor betrouwbaarheid van diensten (obv gestandaardiseerde en geautomatiseerde monitorings-activiteiten).
  4. Kennisoverdracht en coaching van de junior en medior data engineers, binnen de vakgroep data engineering en datateam.

Functie eisen (1) en -wensen (•)

Eisen:

  1. De aangeboden kandidaat beschikt over minimaal 6 jaar recente werkervaring als back-end developer of data engineer in het werkgebied data, waarvan minimaal 5 jaar met Python en SQL (inclusief spatiaal-analyses)
  2. De aangeboden kandidaat beschikt over aantoonbare ervaring met ontsluiten van data en bouwen van pipelines in MSAzure, met behulp van tooling zoals Databricks of Unity
  3. De aangeboden kandidaat heeft een hbo werk- en denkniveau richting data of software engineering

Wensen:

  • De aangeboden kandidaat heeft ervaring van de stelsel van Basis- en Kernregistraties
  • De aangeboden kandidaat heeft relevante werkervaring opgedaan bij de overheid
  • De aangeboden kandidaat heeft ervaring met: o PostgreSQL en Elasticsearch. o CI stack zoals Jenkins, Ansible en TerraForm. o Eventsourcing; Apache Kafka en StUF

Algemeen

Heb je interesse in deze functie?
Reageer dan via de website van www.zuidprofs.nl voor de meest uitgebreide terugkoppeling.
En let op, want voor onze functies geldt:
  • De meeste functies zijn tijdelijke functies voor een langere periode. Soms met uitzicht op vast.
  • ZZP is niet altijd mogelijk.
  • Goede beheersing van het Nederlands is voor alle functies vereist
  • Ervaring bij een overheidsorganisatie is een grote pré, soms een eis.
  • We ontvangen graag jouw CV in het Nederlands, liefst in Word format.
  • Vermeld je functies en werkzaamheden inclusief jaartallen en maanden, meest recente bovenaan.

Locatie

President Kennedylaan, 923, 1079MZ, AMSTERDAM

Je kunt reageren tot

25.10.2024

Contactpersoon

Robot

Benieuwd?

Meer weten over ZuidProfs? Over de manier waarop wij de beste kandidaten vinden voor je vacature? Of wat je mogelijkheden zijn als je via ZuidProfs aan het werk gaat?

Neem contact op