Zuid-Holland

Projectleider Omgevingsvisie Leidschendam-Voorburg en Gebiedsprogramma Stompwijk

Functie omschrijving

Gemeente Leidschendam-Voorburg

Gemeente Leidschendam-Voorburg is een prachtige gemeente. Dooraderd met groen en historie, met een hoogwaardig voorzieningenniveau en een gunstige ligging; enerzijds in een waardevol en gevarieerd groen landschap en anderzijds goed bereikbaar midden in een dynamische, hoogstedelijke regio en direct tegen Den Haag.

De gemeente wil deze kwaliteiten behouden en tegelijkertijd het inwoneraantal de komende jaren laten groeien van 78.000 naar circa 90.000. Om dit te bereiken werken we aan grote projecten op het gebied van woningbouw, bedrijventerreinen, infrastructuur, voorzieningen, natuur en recreatie.

Om richting te geven aan de ontwikkeling van Leidschendam-Voorburg wordt een omgevingsvisie opgesteld. Als laatste tussenstap hiervoor heeft het college voor de zomer een Koersnotitie vastgesteld. Deze wordt in oktober besproken in de gemeenteraad. Streven is om de Omgevingsvisie Leidschendam-Voorburg eind 2025 door de raad te laten vaststellen. Parallel aan de omgevingsvisie wordt een gebiedsprogramma voor het buitengebied en het daarin gelegen dorp Stompwijk opgesteld. Dit gebiedsprogramma vormt eerst input voor de omgevingsvisie maar zal na de vaststelling hiervan verder gaan om de gestelde ambities te bereiken.

Opdracht

De gemeente Leidschendam-Voorburg is op zoek naar een projectleider voor het opstellen van de gemeentelijke omgevingsvisie en een gebiedsprogramma.

Ben jij geïnteresseerd om met een leuke groep collega’s te werken aan de toekomst van Leidschendam-Voorburg? Ben jij een proactieve projectleider, die goed sturing kan geven en goed kan samenwerken? Heb je ervaring met participatieve trajecten om te komen tot een Omgevingsvisie of gebiedsprogramma? Heb je ervaring met het regisseren van complexe processen met de gemeenteraad, het college, externe adviesbureaus en de ambtelijke organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Het uitvoeren van de opdracht gebeurt onder sturing van een bestuurlijk en ambtelijk opdrachtgever. De opdracht wordt uitgevoerd voor de afdeling Maatschappelijke & Ruimtelijke Ontwikkeling onder verantwoordelijkheid van het afdelingshoofd. Bestuurlijk is wethouder Van Veller verantwoordelijk als projectwethouder maar de gevraagde producten gaan het hele college aan. Er zal een compacte projectorganisatie worden gevormd met betrokkenen uit de eigen afdeling maar ook uit andere afdelingen.

Je voert regie op het proces om te komen tot een kwalitatief hoogwaardige en inhoudelijk gedragen omgevingsvisie en gebiedsprogramma Stompwijk. Je betrekt inwoner, ketenpartners, gemeenteraad, college, ambtelijke organisatie en medeoverheden. Je draagt zorg voor een zorgvuldig besluitvormings- en participatieproces.

Je stuurt externe bureaus aan die werkzaamheden voor de gemeente uitvoeren. Je geeft leiding aan de projectgroep, maar steekt zeker ook zelf de handen uit de mouwen. Je brengt belangen, standpunten en inbreng van diverse disciplines samen en stuurt op een gemeenschappelijk resultaat.

Je informeert ambtelijke en bestuurlijke opdrachtgevers over de voortgang en bereidt de bestuurlijke besluitvorming voor.

Je draagt eraan bij dat de beleidscyclus onder de Omgevingswet verder wortelt in de ambtelijke organisatie. Je enthousiasmeert collega’s en bereidt hen ‘on the job’ voor op hun rol in de beleidscyclus.

Je bevordert het proces om te komen tot specifieke programma’s en een uitvoeringsprogramma. Je stemt af met collega’s zodat aspecten van omgevingsvisie en gebiedsprogramma goed kunnen gaan landen in het omgevingsplan.

Het eindproduct dat je oplevert, zijn een omgevingsvisie en gebiedsprogramma die aansluiten op de ambities en het profiel van de gemeente Leidschendam-Voorburg en de ruimtelijke ontwikkelingen en processen in de regio en op provinciaal niveau.

Functie eisen (1) en -wensen (•)

Eisen:

  1. Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi)
  2. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering bedrijven biedt qua verzekerde hoedanigheid, inhoudelijk dekking aan minimaal de opdrachtwaarde van de opdracht
  3. Aantoonbare werkervaring met het inhuren en aansturen van externe adviesbureaus
  4. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider van ruimtelijke opgaven binnen een gemeentelijke instelling

Wensen:

  • Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 6 jaar als projectleider bij het opstellen van minimaal één omgevingsvisie of structuurvisie
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als projectleider ruimtelijke ontwikkeling voor een gemeentelijke organisatie
  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met het (laten) onderzoeken door middel van milieuof omgevingseffectrapportages
  • Aantoonbare werkervaring met participatietrajecten binnen ruimtelijke projecten voor een gemeentelijke organisatie
  • Minimaal een afgeronde HBO bachelor opleiding in de richting van bestuurskunde of ruimtelijke ordening . Tijdens het interview met de aangeboden kandidaat wenst de Gemeente Leidschendam-Voorburg inzicht te krijgen in de dienstverlening die kandidaat kan leveren. Tijdens het gesprek zal gevraagd worden om een visie op de aanpak van de opgave op basis van de openbare informatie waarnaar eerder in deze uitvraag verwezen wordt. Gekeken zal worden naar aansluiting op het CV, de persoon, ervaring, karakter en zijn/haar toegevoegde waarde

Algemeen

Heb je interesse in deze functie?
Reageer dan via de website van www.zuidprofs.nl voor de meest uitgebreide terugkoppeling.
En let op, want voor onze functies geldt:
  • De meeste functies zijn tijdelijke functies voor een langere periode. Soms met uitzicht op vast.
  • ZZP is niet altijd mogelijk.
  • Goede beheersing van het Nederlands is voor alle functies vereist
  • Ervaring bij een overheidsorganisatie is een grote pré, soms een eis.
  • We ontvangen graag jouw CV in het Nederlands, liefst in Word format.
  • Vermeld je functies en werkzaamheden inclusief jaartallen en maanden, meest recente bovenaan.

Locatie

Zuid-Holland

Je kunt reageren tot

27.09.2024

Contactpersoon

Robot

Deel deze vacature
Maak jobalert
Vacature details
Match criteria
  • Zuid-Holland
Werkervaring
  • 2 - 5 jaar
  • 5 - 10 jaar
  • 10 jaar of meer
  • Projectbasis
  • Interim
  • 24 uur
  • 32 uur
Heb jij interesse?
Pitrick Barendse
Mobiel: (06) 5086 0318

Benieuwd?

Meer weten over ZuidProfs? Over de manier waarop wij de beste kandidaten vinden voor je vacature? Of wat je mogelijkheden zijn als je via ZuidProfs aan het werk gaat?

Neem contact op